אמירת ברוך הוא וברוך שמו לפני ברכת המזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/16 00:59 יח בשבט התשעו

שאלה

התארחתי לסעודת שבת בביתם של קרובי משפחה והכל היה סבבה ונחמד אבל כשהגענו לזימון וזימנו אז לפני ברכת המזון כלומר אחרי הזימון לפני שמתחילים את ברכת המזון כולם אומרים 'ברוך הוא וברוך שמו' ואז מתחילים לברך את ברכת המזון. האם זה תקין? כי לא ראיתי את זה באף מקום וגם לא בישיבה.

אודה לרב אם ישיב על שאלתי.

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן היה מנהג כזה לומר לפני ברכת המזון "ברוך הוא וברוך שמו" ואז להתחיל את ברכת הזן את העולם וכ"ו. ואולם בספר כף החיים בהלכות ברכת המזון בסימן קפד כתב שאין לומר בהו"ש לפני ברכת המזון.אלא מיד אחרי הזימון להתחיל את ברכת המזון.

אגב, הוא מעיר שם הערה מעניינת [שאין בברכת המזון את האות ף סופית .]כל האותיות נמצאות בברכת המזון חוץ מהאות ף סופית.
והוא מביא בשם אחד מהגדולים שאם מברכים ברכת המזון בכוונה [אז ניצולים מפני האף] שהיא מידת הכעס.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.