אכילה או שתיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/07/11 13:26 יג בתמוז התשעא

שאלה

האם כשאני רוצה לאכול או לשתות עליי להחזיק ביד ימין את המאכל או המשקה ואז לברך ?

מה לגבי אדם שידיו קטועות לא עלינו ואדם אחר מאכילו , כיצד הוא ינהג ? ז"א כיצד יברך ,, האם הוא צריך להחזיק את המאל ואז לברך או שיש אפשרות להסתכל על המאכל להתכוון בברכה ואז חברו יאכילו ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

צריך להחזיק בימין מדין הכבוד. ואם ידיו קטועות יעשה כל מה שאפשר להדר ולכבד את הברכה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון