אכילה או שתיה לפני תפילת ראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/08 13:45 כט באלול התשסח

שאלה

שלום,

בד"כ, אני נוהג לא לאכול ולשתות לפני תפילת שחרית, גם בימי חול וגם בשבת.

בראש השנה התפילה מתארכת לעיתים לאחר חצות היום, דבר שיכול לגרום לחצי יום תענית.

השאלה היא האם מותר לשתות או לאכול משהו מסוים לפני התפילה כיוון שאני לא בטוח שבבית הכנסת עושים קידוש לפני מוסף.

תודה רבה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

זו מחלוקת גדולה.
מחד גיסא, מדובר בבעיה קשה יותר, לא רק בשל התפילות, כי אם גם בשל תקיעות השופר.
ברם, הן בשל העובדה שהדבר מביא לאי-כוונה בתפילה הארוכה, והן בשל העובדה שמדובר ביום טוב - יש להקל ולטעום משהו לפני התפילה.

כל טוב