אישתי ''התחזקה'' ונוסעת לקברי צדיקים

חדשות כיפה משיבת נפש, רבניות בית הלל 05/03/17 06:11 ז באדר התשעז

שאלה

שלום רב

אני נשוי 5 בשנים האחרונות אשתי "התחזקה" ובמהלך התחזקותה נוסעת אחת לחודש לקברי צדיקים למהלך הלילה, אחת לחצי שנה לאומן למס' ימים.

אצלנו החילונים נהוג שאישה ישנה בבית

שאלתי היא : האם זה דבר מקובל ושכיח במגזר הדתי שאשה עוזבת את משפחת והולכת לילות לקברי צדיקים ??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

התשובה התקבלה מהרבנית יעל שמעוני מנהלת פרויקט "משיבת נפש"

שלום לך,
הביקור בקברי צדיקים לצורכי תפילה הוא מנהג שנפוץ בקרב יהודים בארץ ובעולם, רבים פוקדים את מערת המכפלה, קבר רחל ועוד. הנסיעה לקברי צדיקים בחו"ל ובכללם אומן גם היא מנהג שנהיה נפוץ יותר בשנים האחרונות. אולם לגבי המרכזיות והכמות של תפילות אלו, יש שונות גדולה בין הזרמים השונים.
לכן לשאלתך הנסיעות של אשתך הם דבר שכיח ומקובל בחלק מהציבור הדתי.
אך נראה משאלתך שלא רק עצם הנסיעה לקברים מעורר מתח אלא גם ההיעדרות בלילות. זוהי שאלה בה מתחבטות משפחות חילוניות ודתיות כאחת. יש משפחות חילוניות שבהם מקובל שאחד מבני הזוג נעדר מעת לעת, ויש משפחות דתיות שנוהגות כך. בה בעת יש גם משפחות חילוניות שבהם בני הזוג אינם נוטים להיעדר מהבית ליותר מיום, וגם משפחות דתיות שמשתדלות שכך יהיה. והאיזון נוצר בין בני הזוג והצרכים המיוחדים של כל משפחה.
מהדברים שכתבת עולה שהשינויים שאשתך עוברת מטלטלים את הזוגיות שלכם ואת המשפחה, כיוון שהם משנים את המנהג המשפחתי בו נהגתם שנים רבות, ולכן כדאי יהיה לחפש כלים שיאפשרו לכם לשוחח על כך ולמצוא פתרונות שמתאימים לשניכם.
הארגון ´התקשרות זוגית´ עוסק בייעוץ זוגי לזוגות שבהם אחד מבני הזוג שינה את אורחות חייו מבחינה דתית - בין אם מדובר באנשים שהיו דתיים והפכו לחילונים ובין אם מדובר באנשים שהיו חילונים והפכו דתיים יותר - כמו שאתה מספר שקרה לאשתך. למתחים הזוגיים במקרים כאלה יש מאפיינים ייחודיים וארגון זה מתמחה בכך. תוכל לקרוא על פעילותם בקישור זה: http://www.zoogit.org.il/home/doc.aspx?mCatID=80
מקווה שדברי יהיו לעזר,
יעל שמעוני

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן