אירוסין

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/02/08 20:38 יט באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני וחבר שלי מתכוונים להתארס בע"ה בחודשים הקרובים.

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי אירוסים בספירת העומר.

האם מותר להכריז על האירוסים בזמן ימי ספירת העומר?

האם יש היתר לחגוג את האירוסין באיזה שהוא יום מימי ספירת העומר?(ל"ג בעומר וכו)

והאם יש הבדל במנהגי האשכנזים והספרדים בנושא זה?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

ישנם מנהגים רבים לעניין ספירת העומר. בשל העובדה שמותם של תלמידי ר' עקיבא היה במשך 33 ימים, ישנם שלושים ושלושה ימי אבלות. ישנה מחלוקת אילו ימים מימי הספירה נכללים באבלות זו, וכל אחד ינהג לפי מנהג אבותיו.

בשל העובדה שהכרזה על האירוסין אינה כלום, ואין לה כל משמעות הלכתית בימינו, מותר לעשות זאת בכל ימי הספירה. האיסור הוא על סעודה עם מוסיקה וכד'. לכן את מסיבת האירוסין יש לעשות אך ורק בימים המותרים: יום העצמאות, ל"ג בעומר ויום ירושלים, או לחגוג לאחר או לפני ימי האבלות.

אריאל
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן