איסור טלטול בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/15 10:31 כח באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנו גרים בצרפת ובעז״ה בקרוב אני צריכה ללדת.

כידוע, פה אין עירוב ואני חושבת על החגים הקרבים ובמיוחד על יום כיפור.

אסור לנו לסחוב ולטלטל את התינוק, אך הדבר מקשה עלי מאד מפני שיהיה לי קשה במיוחד שלא להיות בבית הכנסת בימים חשובים אלו.

האם ישנה דרך ׳להקל׳ או אולי איזה שהוא פתרון כגון מנשא מיוחד שיאפשרו לי ׳לסחוב׳ את התינוק עמי לבית הכנסת להתפלל?

אודה לתשובתך,

יום טוב!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לך לידה שמחה ומשמחת.

יש בין רבני חוץ לארץ שהתירו לשכור גויה שתסיע את העגלה הלוך וחזור, כאשר מדובר בדבר מצווה. אולם צריך לברר האם זה מה שנהוג במקום בו אתם נמצאים, ולא לפעול כנגד מנהג הקהילה.
צריך לזכור כי עיקר עבודת ד', גם בימים הנוראים, היא לעשות מה שהוא ציווה. אם הוא ציווה לא לטלטל בימים אלה, וגם נהוג שלא לעשות זאת על ידי גוי - עבודת ד' היא לא לטלטל. כמובן שיהיה ראוי כי תתחלקו - את ובעלך - בנוכחות בתפילה, ובמקומות שבהם הוא יכול לאפשר לך גם לבוא לתפילה - לעשות זאת.

כל טוב