אימוץ ילדים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/09/04 11:14 יב בתשרי התשסה

שאלה

שלום הרב,

אני עושה עבודת חקר בנושא "אימוץ ילדים".

רציתי לשאול האם ילדים מאומצים בגיל 18,שפתחו תיק אימוץ, ומצאו את הוריהם, מחוייבים בכל ההלכות הקשורות להורים וילדיהם (ירושה, כיבוד, מורא, אבלות וכו') כלפי הוריהם המאומצים והביולוגיים באותה מידה???

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

הזיקה ההלכתית שלהם היא כלפי ההורים הביולוגים בלבד.
היחס שלהם כלפי ההורים המאמצים הוא יחס ריגשי אמוציואנלי על בסיס של קשר עמוק ולא על בסיס של זיקה הלכתית מחייבת.
ויש לזה השלכות הלכתיות לא רק בדוגמאות שנתת בשאלה אלא גם בחיים ביום יום למשל דיני ייחוד או נגיעה .

אולם יש מקרים שבהם הזיקה היא של המאמצים חזקה יותר כלפי המאומץ יותר מההורים האמיתיים למשל תשלום מזונות שאב מאמץ חייב לזון את המאומץ במקרה של גירושין יותר מהחיוב של ההורים כלפי בנם.
וכדאי לך לחפש ב"פרוייקט השו"ת" החדש יש לינק של כתבי עת ושם תוכלי למצוא המון מאמרים בנושא.

בהצלחה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן