אימוץ ילדים עם תסמונת דאון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/02/05 21:37 כב בשבט התשסה

שאלה

אנחנו זוג שמאמץ ילדים עם תסמונת דאון מתבגרים האם יש בעיה לחבק אותם מתוך חיבה .

זה מאוד חשוב לנו ולהם .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ,יישר כוח אדיר על פועלכם!!!!!!!!!!
יש לברר את הסיטואציה ועוד הרבה פרטים טרם אפסוק את ההלכה מפני שהנתונים כגון גיל ,אבחנה,ועוד משנים את המבט ומאוד רלוונטיים לפסיקת ההלכה.
באופן כללי עיינו בתשובתי ובקישורים שם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=50955

על מנת ללמוד את הרקע כדאי לכם לעיין בספר אסיא שנת תשנ"ז עמוד 14 מאמר מקיף של הרב שלמה אבינר בנושא זה. לאר מכן תכתבו את הפרטים ואשתדל להשיבכם במהרה.

חזקו ואימצו!!!!

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן