איך ייתכן שבני עקיבא היא תנועה דתית?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/06/16 11:08 ז בסיון התשעו

שאלה

אני כותבת את השאלה הזו ,ואני די מלאה מהנושא הזה,

יש עניין חדש - ״דתיים לייט״ ״דתיים לאומים הם חפיפניקים״ ,כל מיני אמירות שנאמרות על הציבור שלנו, ויודעים מה ?! בצדק.

יש ככ הרבה היתרים נסחפים אצלינו,

כל מה שהולך בתנועת הנוער בנ״ע במחנות -

כשרכזת מעירה למדריכה על זה שהיא עם סנלדים ולא נעל סגורה ,אבל לא מפריעה לה ,שמדריכה בתנועה ,מישהי שאמורה להוות דוגמא ,לקדם את חניכות שלה ,להבין שיש לה חניכות שמסתכלות עליה ולוקחות השראה , אותה המדריכה - עם חצאית מיני(!!!) והיא לא מעירה לה . פה יש משהו שלא בסדר בתנועה.

ברגע שמכניסים מדריכים ומדריכות שלא שומרים נגיעה,ומעבירים על זה בכייף פעולה ,כשאין להם שום אמונה במה שהם מעבירים,איפה בדיוק החינוך והקידום?!

בנוסף לכל זה - בערבי חב״ב למיניהם - שהישיבה היא מעורבת לגמרי (בן בת בן בת) איך?!?!

כשאני נתקלת בקומונריות עם חצאית שמכסה בדיוק את החלק העליון של הגוף, איפה הדוגמא האישית?!?! אץ מחזיקה סניף דתי.

מה ההבדל בינך לבין הצופים?!

אני נסערת ממש. נושא שמציק לי מלא זמן. אשמח לתשובה מספקת.

ברור שידברו ויגידו.

אני חושבת שבני עקיבא מאבדת את הפואנטה שלה , היא כמו קולה בלי גזים . בדיוק זה.

תודה רבה,וסליחה שתקפתי(:

תשובה

שלום לשואלת היקרה

את שואלת שאלות נוקבות וטובות מאד. האמת שאנחנו לא נציגים של בני עקיבא אז אנחנו לא בדיוק הכתובת..

בכל אופן, כל הדוגמאות שהבאת הם דוגמאות מתחום הצניעות ו'בינו לבינה'. אין ספק שהנושא הזה בציבור הדתי לאומי בכלל הוא נושא מאד כאוב שדורש הרבה מאד תיקון. אני חושב שבתחום הזה יש הרבה מה ללמוד מציבורים אחרים שומרי תורה ומצוות בעם ישראל

יחד עם זה, עם כל החשיבות העצומה של הנושא הזה, יש גם נושאים אחרים חשובים לא פחות - שמירת שבת, הקפדה על כשרות, יישוב ארץ ישראל, שמירת הלשון, שגם הם חלק משמירה מלאה על תורה ומצוות. אי אפשר לבחון ציבור או תנועה על פי נושא מסוים שהוא הנקודה החלשה ביותר אלא צריך לבדוק את כלל הדרך. באופן כללי, אין ספק שהציבור הדתי לאומי בכלל ותנועת 'בני עקיבא' מתקדמים ומתפתחים מבחינה תורנית עם השנים, ובע"ה צריך לחשוב איך מחזקים אותם יותר ויותר

כל אחד מאיתנו צריך לחשוב איך לחזק את הדברים הטעונים שיפור בסביבתו ובע"ה ביחד נוסיף אור

טוביה
tsbias1@gmail.com