תשלום לבעל מקצוע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/17 16:46 ו בחשון התשעח

שאלה

שלום לרב.

לפני למעלה מחצי שנה חשמלאי עשה אצלי עבודת חשמל של התקנת גופי תאורה, במהלכה הוא גרם לי נזק של 100 ש"ח, ולא הייתי מרוצה מהשירות שנתן לי, אך התקין מספר גופי תאורה.

לפני שהוא גרם לי את הנזק, שילמתי לו בשיק על כל עבודתו סך של 910 ש"ח.

עד היום הוא לא פרע את השיק שנתתי לו.

האם אני צריך להגיד לו שהוא לא פרע את השיק? או שזה עניין שלו ואני לא צריך?

תשובה

שלום וברכה

מבחינה הלכתית, ללא קשר לנזק שהוא גרם לך וכדו' - אינך חייב לומר לו. המחאה היא מתן הרשאה לחשמלאי לגשת לחשבונך ולמשוך ממנו את הסכום המגיע לו, ואם הוא מסכים לקבל המחאה - הוא מסכים ליטול את האחריות עליו ללכת למשוך את הכסף, ואם הוא לא עשה את זה - אתה לא חייב לדאוג שהוא כן יעשה זאת.

ברם, מידת חסידות היא כן לעשות זאת, כי זה כסף שבסופו של דבר לא הגיע לידיו.

כל טוב