תפקיד האישה בבית היהודי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/07/02 20:53 טו באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

מענין אותי לדעת מהם תפקידי האישה העיקריים בבית היהודי והאם קריירה ועבודה מחוץ לבית הם תירוץ מספיק טוב להזנחת המטלות בתוך הבית?

במה צריכה האישה להקפיד במיוחד, ע"פ היהדות, בכל מה שקשור ליחס אל בעלה?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

רונן ברכה ושלום.

שאלותיך הינם כלליות מאוד.
באופן עקרוני , תא משפחתי בונים מתוך רצון לתת.
כל אחד מבני הזוג צריך לתת את הנשמה ואת הלב!!!!!

1 -תפקידי האשה ותפקידי הבעל מאוד מוגדרים וברורים.
אבל אי אפשר לבנות בית נאמן בישראל רק על פי החוקים
צריך להפעיל את השכל הישר על מנת לאזן.

בית נבנה יסוד העזרה ההדדית ולעזור בבית זה על בסיס התנדבות!!!
לא כתוב בכתובה שאתה צריך לפנות שולחן ולהדיח כלים כמו שלא כתוב שאשתך צריכה לעשות זאת.

בימינו יש אפשריות נרחבות להחזיק בית לתפארת וגם לפתח קריירה אין סתירה בין הדברים.
הכל שאלה של סדרי עדיפויות בבית כגון:
האם לשבת עם הילד על שעורי בית,
או להיות עוד שעה בעבודה?
להרחבה עיין בספריו של הרב אלינסון "האשה והמצוות"

2 - אני מעתיק לך את דברי הרמב"ם , שים לב לעובדה
שיש דרישות מהאשה ויש דרישות מהבעל וצריך שכל אחד מבני הזוג יקרא מה מוטל ע ל י ו לעשות ולא מה מוטל על השני לעשות.

רמב"ם הלכות אישות פרק טו

הלכה יח
וכן צוו חכמים על האשה שתהיה צנועה בתוך ביתה ולא תרבה בשחוק וקלות ראש בפני בעלה ולא תתבע תשמיש המטה בפיה ולא תהיה מדברת בעסק זה, ולא תמנע מבעלה כדי לצערו עד שיוסיף באהבתה אלא נשמעת לו בכל עת שירצה, ותזהר מקרוביו ובני ביתו כדי שלא יעבור עליו רוח קנאה, ותתרחק מן הכיעור ומן הדומה לכיעור.

הלכה יט
וכן צוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו ואוהבה כגופו, ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון, ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז.

הלכה כ
וכן צוו חכמים על האשה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדאי ויהיה לו עליה מורא ותעשה כל מעשיה על פיו ויהיה בעיניה כמו שר או מלך מהלכת בתאות לבו ומרחקת כל שישנא, וזה הוא דרך בנות ישראל ובני ישראל הקדושים הטהורים בזיווגן, ובדרכים אלו יהיה ישובן נאה ומשובח.

בברכה,

עוזיאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן