הנחת תפילין בשעה מאוחרת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/08/01 00:09 כו באב התשסא

שאלה

בס"ד

שלום רב

בחופש אני די קם מאוחר( אני קם אחרי 10) ואני רוצה להניח תפילין

!)מתי אתה ממליץ לי להניח מתי שאני קם ולהתפלל שחרית בלי שמע או שאני יחכה לתפילת מנחה ואז להניח ?

2) מתי אפשר להתפלל כיום מנחה בין איזה שעות?

3) אתה יודע למה אשכנזים לא לובשים טלית בתפילה עד מתי שהם נישאים, מה הסיבה ? ( אני אשכנזי וכל פעם ספרו לי שזה להבדיל גברים שהם נשואים)

אתם עושים עבדוה מאולה

ישר כוח

תשובה

שלום רב,
1) ההמלצה היא להניח תפילין מיד כשאתה קם - זריזין מקדימין למצוות, ולא להמתין לתפילת מנחה.
רק אם לא הנחת בבוקר כלל תניח במנחה.
2) כיום בשעון קיץ אפשר להתפלל מנחה בין השעות 13:15 עד 19:20 (וזה משתנה כל הזמן), כלומר מחצי שעה אחר חצות היום ועד השקיעה.
3) הסיבה שחלק מן האשכנזים אינם לובשים טלית עד שנישאים היא מפני שבדרשות מהרי"ל כתוב שמכיוון שהתורה הסמיכה את מצוות ציצית למצוות קידושי אשה, שנאמר בתורה: "גדילים תעשה לך על ארבע כנפות כסותך" , ובסמיכות "כי יקח איש אשה", ולכן נהגו חלק מן האשכנזים שלא ללבוש טלית גדול עד החתונה (משנ"ב סי' יז', ס"ק י').
כל טוב
הרצל, חברים מקשיבים