תפילות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/08/17 13:14 ל באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי בעיה שאני לא יודע איך אני מסיים אותה כבר תקופה ארוכה שאנני מצליח לקום לתפילות הבוקר ומתפלל חלק מתפילות היום ללא מניין.

חוץ מזה אני לא יודע ממה להתחיל בלימוד עצמי .

ושמחת החיים ירדה לי ומה שחשוב אצלי זה העבודה להיות שם בזמן 7:00 וזהו

אשמח את עצתך.

תשובה

שלום וברכה,

התפילה, היא אחת המתנות היפות שנתן לנו הקב"ה, בתפילה יש לנו קשר ישיר, איתו יתברך.

מעלת התפילה במניין היא חשובה מאוד, כי גדול כוחו של ציבור, מכוחו של היחיד.

על כן עליך לעשות השתדלות גדולה, ולהתפלל בכל יום במניין.

הפתרון הטכני לעניין, הוא כמובן לישון מוקדם.

עלינו לזכור שאחד מדרכי היצר, שרוצה למנוע מאיתנו להתפלל במניין הוא, שנישן מאוחר, ואז או שלא נקום לתפילה, או שנקום, אך נהיה עייפים.

כמו כן , עליך ללמוד את חשיבות התפילה, וכן ללמוד את ספר "מסילת ישרים, וכן פרק חמישי, שבספר חובת הלבבות של רבינו בחיי, העוסק בנושא הביטחון בה'.

מהספרים הללו נלמד, את חובתנו בעולמנו, ולדעת מה העיקר והטפל שבחיינו, והדרכים להתחזק בעבודת ה' שלנו.

שישמע ה' קול תפילתנו ברצון

ברכה והצלחה