תפילה לבנות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/08/17 09:27 א באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני יודעת שיש דבר שנקרא "סוף זמו קריאת שמע" בתפילת שחרית. אבל רציתי לדעת- מה אני צריכה לעשות אם קמתי או לא התפללתי עד אחרי סוף מן קריאת שמע של שחרית, אבל עדיין לא עבר זמן התפילה של שחרית.

האם אני צריכה להתפלל שחרית רגילה, כי הזמנים האלה לא תקפים לבנות? או האם אני צריכה להתפלל שחרית ואחרי "ישתבח" לעבור לתפילת 18?

וגם רציתי לדעת האם בנות צריכות לומר תחנון (כשהן מתפללות לבד) ומה ההלכות של זה.

תודה רבה יום טוב !

תשובה

כיון שקריאת שמע היא מצות עשה שהזמן גרמא, נשים פטורות ממנה. ומי שתאמר הרי זה הידור, וודאי שטוב שמקבלת על עצמה עול מלכות שמיים.

את הברכות שלפני ואחרי קריאת שמע אומרים גם אחרי זמן קריאת שמע, כשעוד אפשר להתפלל שחרית, כי הברכות שייכות לתפילה. את קריאת שמע גם אומרים, אבל אז יש לו שכר כקורא בתורה ולא כקורא קריאת שמע בזמנה.

את מה שאחרי תפילת עמידה אין חיוב לנשים לומר.