תנך בגובה העיניים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/01/18 12:15 כט בטבת התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לאחרונה נתקלתי בפולמוס שארע במחוזותינו לפני מספר שנים בנושא לימוד תנך ב"גובה העיניים". אשמח אם הרב יוכל לחדד לי את הנקודה. כי הרי בעצם, לדוגמא גם האמירה שדוד המלך כן חטא באשת איש מופיעה בחז"ל. ומצד שני ספרי שיעורים על תנך מבית המדרש של ישיבות הקו הם לא לקט של דברי חז"ל. אז מה בעצם נקודת המחלוקת כאן? והאם הרב יוכל להורות לי באיזה שיטה עדיף לבחור.

תשובה

שלום

זהו נושא עמוק ומשמעותי.

גאון האמונה הרב טאו שליט"א באר אותו ביסודיות בשני ספרים.

בסדרה לאמונת עתנו בכרך הקרוי ראשונים כמלאכים, ובספרו צדיק באמונתו יחיה.

עיין בהם ותמצא תפיסת אמת וצדק.

לענ"ד, יותר מאשר היחס למקרא, נעוצה המחלוקת ביחס לקדושת דברי חז"ל ולעומק הבנתם ופירושיהם.

כל טוב