תירס טרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/07/17 10:03 כב בתמוז התשעז

שאלה

אפשר לאכול תירס?

תשובה

ב"ה

שלום.

כן ,אפשר לאכול תירס וזה אפילו מאוד בריא!!

כל שעליך לעשות הוא להתבונן בקלח התירס ולראות אם הוא נקי. לעקור 3 גרגירים מכל קלח תירס ולבדוק אותם ואת מקומם (בדיקת מידגם).

אם נגוע בחרקים אז יש לאכול רק לאחר בדיקת כל גרגיר (חותכים את הגרגירים על צלחת ובודקים- לא מסובך)

ואם נקי אז אפשר לאכול.

אגב, ראה נא מה שכתב בספר שער המים בפרשת עקב " והנה האדם הנזהר תמיד במאכלו לפשפש בהם שלא יהיה בהם שום איסור מסייעין אותו מן השמיים שלא תבוא תקלה על ידו"

בתאבון,

עוזיאל אליהו