תיאטרון רוסי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/01/18 00:06 ז בשבט התשעח

שאלה

שלום הרב

האם מותר לשמוע את השיר "תיאטרון רוסי" של אביתר בנאי?

הנה השיר

תודה מראש

תשובה

לשואל שלום,

בדיני שמיעת שירים יש לנו יסוד חשוב, אותו מביא הרמב"ם: "ודע שהשירים המחוברים מאיזה לשון שיהיו, צריך שיבחנו *בעניניהם* ", דהיינו יש לבחון את *תוכן* השיר אם הוא חיובי או שאינו.

תוכן שלילי בשירים הוא בדרך כלל משלושה סוגים: א. כפירה. ב. חוסר צניעות. ג. העצמת ערכים שגויים.

נעסוק כעת בשאלתך, שמתאימה לסעיף ב: חוסר צניעות.

בשמיעת שירים שאינם צנועים ישנם שני איסורים:

1. איסור שמיעת "ניבול פה", כמובא בירושלמי.

2. איסור גירוי יצר הרע. ברור שתוכן שעוסק בפריצות יכול לגרום להרהור עבירה, אפילו בשמיעה חד פעמית, קל וחומר כאשר אדם שומע באופן קבוע שירים כאלה. הרהור עבירה הוא איסור גמור, ונלמד מהפסוק "ונשמרת מכל דבר רע".

קראתי את מילות השיר שהזכרת, ויש בו תוכן ברור של פריצות ותיאורים גופניים, דברים העלולים להביא להרהורי עבירה.

לכן דבר פשוט הוא ש*אסור* לשמוע את השיר הזה.

בטוחני שאביתר בנאי הצדיק היה מעדיף שנשמע את שירי הקודש הנהדרים שיצר בשנים האחרונות מאשר את שירי העגבים הללו.

מצורפת רשימת השמעה לדוגמא, של שירים שכתב וביצע, המחזקים ומעוררים לעבודת ה'.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoCoAtzVF5AAhoFlXe7-sf6mln1gz2_NG

בהצלחה רבה בהמשך!

שנזכה לשיר שיר חדש על מדרגות בית ה' במהרה.

(מקורות: פירוש המשנה לרמב"ם אבות א, טז | תלמוד ירושלמי סוטה ט, יב | ויקרא רבה כד, ז | בבלי שבת לג, א | בבלי כתובות מו, א | שעה"צ תקס, כה |