תורה לשמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/07/17 07:56 כ בתמוז התשעז

שאלה

שלום הרב.

בשעה טובה סיימתי תיכון השנה, וסגרתי בישיבה לשנה הבאה. מעבר לכך, בחודשים האחרונים החלטתי להתעלות ברמה הדתית שלי, בכל תחום שהוא. למשל, מפרשת שלח-לך אני מקפיד כל יום לקרו שניים מקרא ואחד תרגום, ומהשבוע גם פרק יומי במשנה וברמב''ם.

השאלה שלי היא - האם מה שאני לומד כל יום זה תורה לשמה? הרי את השניים מקרא ואחד תרגום אני לומד כי יש מצווה כזאת, רמב''ם ומשנה אני לומד כי אני מרגיש שאני לא יודע מספיק, וכי אני רוצה שהמחשבות שלי יהיו בעיקר על תורה ולא על כדורגל או סדרות. וגם שנה הבאה בישיבה, אני אלמד מסיבות דומות, ולא לשם שמיים. אז בעצם, כדי ללמוד לשמה - אני צריך לעבוד על עצמי?

תשובה

שלום

אשריך על ההתקדמות הגדולה.

כמובן, שכמו בכל תחום, גם בלימוד תורה לשמה יש מדריגות רבות, אבל מכיון שאתה לא לומד לשם כבוד ולא לשם ריווח כלשהו אלא מצד הערך של לימוד תורה (וגם לימוד לשם ידיעת התורה ולשם קיום מצוות לימוד תורה כלול בזה), אז בוודאי שלימוד התורה שלך שייך ל'לשמה'.

ובע"ה תזכה להעלות את כוונותיך ומחשבותיך עוד ועוד למעלה בקודש