שמירת שבת

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 04/05/17 12:00 ח באייר התשעז

שאלה

שלום, אני התחלתי להתחזק מאז הבר מצווה, ואני התחלתי לשמור שבת ולהתפלל 3 פעמים, אני ממשפחה מסורתית, שבגלל שהתחלתי לשמור שבת עכשיו הם נשארים בבית, ואמא שלי כל שבת כאילו עצובה, ואומרת שאין לה כוח ושכשאני אגדל אני אתחיל לשמור שבת, ואני מנסה להסביר לה שזה אסור, והיא מתחילה לעשות לי פרצופים וזה קשה לי כל היום היא כועסת עליי, ושאני שמח בשבת אז זה מבאס אותי ואני לא יודע מה לעשות, אני יודע שזה האמת, בשבת הזאתי יש יום הולדת 70 למישהו מהמשפחה והם הזמינו למסעדה, שהם גם עובדים בשבת אז גם ככה זה לא כשר, וגם צריך לנסוע ואני לא רוצה לנסוע בשום מצב, ואני מסביר לה, והיא לא מבינה אותי ואומרת לי "תשמור שבת שתגדל, זה גיל מסוכן" וזה מעצבן אותי כי אני הבנתי שזה האמת, ואני לא יודע מה לעשות, ואני פוחד לנסוע בשבת הרי זה בפרהסיה וזה חמור מאוד, איל אני אעשה הבדלה בערב, מה אני אעשה השבת הזאת? תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ויישר כח התמודדות לא פשוטה

אולם לפי ההלכה מתי שיש התנגשות בין תורה לכיבוד הורים בין ציווי ה´ לשמור שבת לבין ציווי הורים לחלל שבת חייב לעשות את ציווי ה´ ולשמור שבת כאן כבר אין חובה לכבד הורים

בשאר הדברים חובה להמשיך לכבדם

חזק ואמץ

אם אתה צריך לדבר איתי תוכל להתקשר 0543074332

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן