שמירת שבת לבן החולה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/07/17 13:58 ח בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב.

לצערי בני בן ה-16 חולה בסכיזואפקטיב. כבר אושפז פעמיים וב"ה בבית אתנו כמה חודשים.

לא מתאימה לו מסגרת פנימייתית, אך גם בבית הוא במעין פנימיה, משום שאינו יוצא בקלות, קשה לו ללכת לתחנת אוטובוס, חושש מכל דבר, לא הולך למכולת, לא לבית כנסת וכו´

קשה לו עם המוח. מחשבות טורדניות גורמות לו להעלות נשכחות ולהתעסק בהן כאילו זה קורה עכשיו.

הקושי הכי גדול שלו הוא לשמור שבת וחג, התירו לו לשמוע רדיו וטאלוויזיה אם זה מוכן מראש השבת.(באוזניות)

אך זה לא מספק אותו. הוא משתעמם מכל דבר וקשה לו בדבר אחד יותר מידי זמן.

בתקופה זו יש לו שאלות קשות באמונה ואינו רוצה לשמור שבת ואינו מוכן לקבל שום דבר שנאמר לו.

האם הרב יכול לפסוק לו בענין השבת? הסבל של כולנו בלתי נסבל בענין.

אנא, זה דחוף ביותר. מחפשת רב קבוע שיפסוק לי בכל השאלות בעניינו, פניתי לרב פוסק והוא אמר לי שאינו עוסק בחולים ושצריך רב שפוסק בענייני חולים ומתמצא היטב בהלכות המיוחדות להם.

מחכה לתשובה מהירה, בתודה

מרגי(האם)

אם הרב מכיר אולי פוסק לחולים- יעזור מאד. תודה.

תשובה

שלום

צריך לפרט עוד כמה פרמטרים על מנת להכריע בזה. אפשר להתקשר אלי בשעות הערב 052837070

רפואה שלימה