שמירת נגיעה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/05/18 10:25 ז בסיון התשעח

שאלה

אני גרה בסביבה שבה אנשים אינם בהכרח שומרים מגיעה.

אני יודעת שאסור לגעת וכדי לא ליפול גם אשמח לדעת באמת למה אסור לשמור נגיעה כדי שאוכל להיזהר עוד יותר

למה צריך לשמור נגיעה? מה כולכך רע בלגעת במישהו?

תשובה

שלום

כתוב בשולחן ערוך שיש בזה איסור. השולחן ערוך הוא השורה התחתונה של סוגיות הגמרא. הגמרא היא פירוש המשנה. המשנה היא תורה שבעל פה שאותה קיבל משה מסיני. השם יתברך ציווה לשמור על מרחק בין המינים מפני שזו האמת, אהבה מלאה היא רק בין איש לאשה נשואים עם מחוייבות. נגיעה גורמת קרבה שאין בה אמת.

הנגיעה אסורה הן כגדר מפני חטא חמור יותר, והן מצד עצמה (מסילת ישרים).

חיזקי ואימצי