שמירת העיניים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/02/18 18:23 י באדר התשעח

שאלה

שלום ושבוע טוב!

היום נכנסתי לאינטרנט ובטעות עלתה מולי תמונה לא הכי צנועה

האם צריך כפרה על זה?לא הרהרתי אחרי זה כלום!!

וכתוב בספר טהרת הקודש שאם אדם ראה ראייה אסורה ולא הרהר אחריה הנשמה שלו ישר מקבלת פני שכינה!

תודה ושבוע טוב!

תשובה

לשואל שלום,

אני מבין את מבוכתך, אכן תחושה לא נעימה.

באופן בסיסי, כותב הרמב"ם שאדם שנזדמן לו איסור בעל כרחו, לא עבר איסור. כי זה כמו "אנוס".

אלא שאל לו לאדם להביא את עצמו לידי מצב ש"יזדמנו" לו כל מיני איסורים ודברים לא צנועים.

במקרה שלך, תמונה לא צנועה באינטרנט זה דבר שכיח, לכן המלצתי לך:

כיום יש תוכנות סינון לאינטרנט ברמה מאוד איכותית ומדוייקת. כדאי להתעדכן, וכך נשמור על זכות הנפש.

(מקורות: רמב"ם הלכות מאכלות אסורות יד,יב )

בהצלחה רבה!