שמות לתינוק

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 05/11/17 16:42 טז בחשון התשעח

שאלה

יש לי כמה שמות לבן השני שלי שאמור להיוולד מאוד בקרוב בע"ה ואני לא יודעת במה לבחור מה הכי טוב מה אסור מה מותר אם תוכל לעזור לי בעה אודה לך עד מאוד. השמות זה אביתר,אופיר,אופק אביב וינאי . ממש מתלבטת מה הכי מומלץ לדעתך ולמה תודה מראש מלי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.

ראשית מזל טוב. נברך אותך שתנצלי מפתקה של חוה ותצאי בידיים מלאות.

השם הטוב ביותר מהשמות שהצגת הוא אביתר שהוא היה כהן בזמן דוד המלך.

כללי בחירת השמות הם לפי שם של צדיק שמופיע בתנ"ך, היינו שכל שם של דמות שהרבתה כבוד שמים מהתנ"ך הוא שם מומלץ. אביתר הלך עם דוד והיה לו לעזר בכל מעשיו.

שם של רשע אסור.

שיהיה מזל טוב ובשורות טובות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן