שם לתינוק בברית שכולם יודעים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/07/17 19:36 כד בתמוז התשעז

שאלה

שלום הרב, אני ובעלי נהגנו לקרא לעובר בשם מסוים.

האם מותר להכריז על השם הזה בברית למרות שהמשפחה הקרובה כבר יודעת את שמו כעובר?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברכך ברכת מזל טוב גדולה! יהי רצון שתגדלו את הרך לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים מתוך שמחה ונחת. אמן.

עד ברית המילה הילד נחשב "ערל", ולכן הוא במצב ביניים בין יהודי מבטן לבין חלק מעם ישראל שנימולים.

לכן, ברגע שהוא נכנס לעם ישראל נוהגים לקרוא לו בשם, ובעצם לאחל לו את תפקידו ומטרתו בעולם.

אין שום בעיה לקרוא לעובר בשם שאחרים כבר יודעים, אך אין לוותר על קריאת השם באופן מסורתי בברית, "ויקרא שמו בישראל", כאשר הדגש הוא על ישראל, עכשיו הוא חלק מהעם. ברית המילה, היא השלמת האדם, וזה זמן מתאים לקריאת השם.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה לרך וליולדת!