שם לבת מעין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/04/17 00:33 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום רב, יש לי בת בשם נעמי ואני בהריון עם בת ואנחנו מתכננים לקרוא לה מעין (עם י´ אחת). שהם שיכול אותיות של נעמי וכמובן בשל המשמעות היפה שבשם מעין. האם יש בזה בעיה?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברכך בהריון בריא ותקין, שלום בית בשפע, לידה קלה והחלמה מהירה לך ולרכה הנולדת.

לגבי שאלתך: [המשמעות] של השם מעין היא [באר מים חיים], מים חיים שנובעים מן האדמה. לקרוא לתינוקת כך על שם המשמעות החיובית והטהורה שבשם זה- [אין בכלל מה לחשוש]. וכך כתוב בתורה: "אַךְ מַעְיָן וּבוֹר מִקְוֵה-מַיִם, יִהְיֶה טָהוֹר".

בנוסף, המשמעות של השם היא נפלאה ביותר. בורא עולם ממשיל את האמונה והקשר שלנו איתו למעיין וכך בנבואה המובאת דרך ירמיה הנביא בפרק ב (יג): "כִּי שְׁתַּיִם רָעוֹת עָשָׂה עַמִּי, אֹתִי עָזְבוּ [מְקוֹר מַיִם חַיִּים] לַחְצֹב לָהֶם בֹּארוֹת בֹּארֹת נִשְׁבָּרִים אֲשֶׁר לֹא יָכִלוּ הַמָּים".

יתכן שזה קשור לכך שגם השפע האלוקי הבא מהקדוש ברוך הוא דרך גן עדן מובא באופן של מעיין. "ונהר יוצא מעדן להשקות את הגן". וכן גם להלכה, הטהרה היותר גדולה שיוכלה להיות היא של מעיין (ראו במשנה במסכת מקואות פרק א)

(מקורות: ויקרא פרק יא | בראשית)

שנשמע בשורות טובות בזמנן!