שלום בית ויחסים בין אדם לחברו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/04/18 20:56 יא באייר התשעח

שאלה

השאלה שלי עוסקת בנושא של שלום בית לעומת יחסים בין אדם לחברו.

אני נשואה כ3 שנים עם תינוק קטן ב״ה.

בעברי הייתה לי חברת ילדות קרוב ל-20 שנה. רצה הגורל וכשעוד אני ובעלי היינו חברים הוא חיפש עבודה והיא הציעה לסדר לו מקום עבודה איפה שהיא עובדת (כשהיא הבוסית שלו). בתחילה הכל היה בסדר גמור, הם הפכו חברים טובים ואני רק הרווחתי מזה שהם מסתדרים מעולה. כעבור זמן מה התחילו ביניהם חילוקי דעות גם בעבודה וגם בחיים האישיים. מהר מאוד זה הפך לריב מכוער שניהם פגעו אחד בשני מאוד ואני נשארתי באמצע. יש לציין שכל זה קרה בדיוק כשאני ובעלי אירגנו את החתונה שלנו (והיא את החתונה שלה עם בן זוגה). חייבת לציין שהוא ביקש ממנה סליחה על האשמה שלו בריב שלהם ואפילו יותר מפעם אחת- והיא לא קיבלה את ההתנצלות. בעלי ציפה שאעמוד לצידו באש ובמים, שלא אזמין אותה לחתונה שלנו וש״אתן לה על הראש״. מטבעי אני טיפוס שאוהב שלום, עדין ולא אוהבת לריב עם אנשים. הגנתי עליו בדרכי שלי שזה אומר להעיר לה על התנהגותה ולהסביר לה את הצד שלו. זה לא עזר. לחתונה התעקשתי להזמין אותה למרות שלא רצה. לחתונה שלה הלכתי כדי לכבד כיוון שהגיעה לחתונה שלי אבל לאחר מכן היה ברור לי שננתק את הקשר. שאני לא יכולה להישאר בקשר טוב איתה ובמקביל להיות נשואה לבעלי באושר. הרי רק שבוע אחרי החתונה שלנו היה לנו ריב בגללה. הקשר נותק ואחרי קרוב לשנתיים של נתק בעלי אמר לי שמבחינתו זה בסדר שאחזור להיות איתה בקשר אך רחוק מאוד ממנו. שלא תגיע אלינו לבית, שאני והיא ניפגש בחוץ ושום קשר שלנו לא ישפיע עליו. הסכמנו וחזרתי לדבר איתה. רוב הקשר התבסס על הודעות ושיחות ואולי פעמיים- שלושה שנפגשנו. היה לשתינו ברור שזה לא יכול לחזור להיות מה שהיה. כמה זמן אחרי שילדתי היא פנתה אליי ורצתה להגיע לבקר בביתי. ניסיתי לבקש שניפגש בחוץ, שנצא לאיזה מקום כדי לא לפגוע לא בה ולא בבעלי. כשראיתי שהיא מתעקשת לא נותרה לי ברירה ואמרתי לה שלבעלי קשה עם העניין שהיא תגיע לבית. (גם כשהוא לא נמצא). בשבילו זה בל יעבור. היא נפגעה מאוד מאוד, כינתה אותי ״אטומה״ ״לא אנושית״ וכו׳. למרות שחזרתי ואמרתי שזו לא בקשה שלי- אלא של בעלי בלבד ולא נותר לי אלא לכבד אותו. היא נפגעה ממני מאוד למרות שאני יודעת שעשיתי משהו שהוא מובן מאליו- לכבד את בעלי. מאז המקרה קשה לי מאוד עם המצב. ניסיתי לפנות אליה שוב ולהסביר לה שנית, אבל זה לא הזיז לה בכלל. רק ״יצאה״ עליי יותר. פעלתי נכון? כל דרך אחרת שהייתי פועלת בה הייתי פוגעת בבעלי שוב מבחינת המצב הזה וזה כבר היה מוגזם.

מה דעתך?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פשוט מאוד שפעלת נכון.

שלום בית עדיף לאין ערוך על קשר עם חברה.

מלבד זאת, את לא פוגעת בה בזדון.

את לא עושה שום דבר נגדה.

היא מצפה שתעדיפי את טובתה על פני הנאמנות הבסיסית שלך כלפי שלום בית.

היא טועה ואת צודקת לגמרי.

את יכולה להראות לה את התשובה שלי כדי שהיא תבין שאת מחויבת שלא לפגוע בבעלך בגללה.

נכון לשמור על הקשר הטוב ביניכן מבלי לצפות שאת תתנגדי לבעלך.