שלום בית. בעלי לא אוהב להתארח אצל משפחתי בשבתות וחגים...

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 12/11/17 17:19 כג בחשון התשעח

שאלה

שלום רב. אתחיל ואומר שיש לי בעל מקסים שאוהב ותומך בלי סוף שזו מתנה גדולה בעיניי,

אני גם יודעת שאין דבר כזה מושלם, אבל יש לי עניין שמאוד מקשה עלי איתו:

בעלי הוא בחור שלא אוהב להתערבב יותר מידי עם אנשים,

ובייחוד לא המשפחה שלי, כי לטענתו (טענה די מוצדקת) כולן אצלינו בנות ואין לו עם מי לשוחח.

אבל אני לא מסוגלת לחשוב שבגלל זה אנחנו נפסיק להתארח בשבתות אצל משפחתי.

ניסיתי להגיע לפשרה וזה:

2 שבתות אצל משפחתו (שגרים במרחק הליכה מאיתנו- כך שאין לנו צורך ללון אצליהם)

ושבת שלישית אצל משפחתי (שגרים רחוק - כך שיש צורך ללון אצליהם).

חשבתי שזו פשרה די הוגנת, אך כנראה שזה לא מספק אותו

והוא מבחינתו שלא נלך להוריי בכלל בשבתות/חגים.

"את יכולה ללכת לבקר את הורייך מתי שבא לך בהמלך השבוע" הוא אומר,

אבל זה לגמרי שונה מאירוח בחג

ולא שמעתי על זוגות טריים שלא מתארחים אצל אחד ההורים

בטח לא בשנה הראשונה.

מה הרב ממליץ לעשות?

אודה מאוד לתשובה בהקדם

תודה

וחתימה טובה.

(בעיקרון זה מופנה לכל רב שיוכל לענות לי בהקדם...)

תשובה

שלום וברכה.

סליחה על האיחור בתשובה, רק עכשיו יכולתי להתייחס כראוי לשאלה, ואף על פי שעברה התקופה המשמעותית של חגי תשרי, השאלה עודנה במקומה, שהרי יש עוד שבתות רבות וחגים רבים במהלך השנה.

הפשרה שלך אכן נחמדה, והיא יכולה להוות כבסיס לשיחה ביניכם, אבל היא לא יכולה להיות תחליף לשיחה פתוחה וכנה.

ראשית כל הכבוד לך שאת רואה בבעלך גם את הטוב למרות שאת בוודאי כועסת ומאוכזבת בעניין הביקורים אצל ההורים, וזה המפתח לזוגיות טובה ונכונה בכלל, וגם לפיתרון של בעיות וחילוקי דעות כמו כאן בפרט.

ייתכן והסיבה שא מייחסת לבעלך שאינו רוצה להגיע להורייך לא נכונה, אולם הוא לא אומר לך את הסיבה האמיתית כדי שלא לפגוע בך. כגון הוא לא מסתדר עם אביך ולכן הוא אומר שאין לו עם מי לדבר. אינך יכולה לשאול זאת ישירות ולומר ל מה הסיבה, אלא תיכנסי איתו לשיחה פתוחה, תשדרי כנות ופתיחות והערכה לאהבתו ולדאגתו אליך, ואז תסבירי לו כמה חשוב לך להיות אצל הורייך. ייתכן שאין הוא מבין עד כמה העניין חשוב ומשמעותי. מאוד ייתכן ומבחינתו לא לבקר אצל ההורים זה לא כזה דבר עקרוני טוב לו איתך גם בביתכם, ואין הוא רואה או מבין את הצורך העז בנסיעה לשבת להורים. תסבירי לו מדוע לך זה כל כך חשוב, וביחד תוכלו להגיע להבנה טובה לתועלתכם.

אם אכן יתברר שהבעיה זה רק עניין הדיבורים, תציעי לו שידבר עם אביך/ילך בית הכנסת יותר מוקדם/ילך לשיעורי תורה בשבת וכד', כך שלא יהיה הרבה זמן חיכוך עם אחיותייך.

אגב, עצם העניין שהוא לא מוצא את עצמו בשיחה עם כולן זה מחמאה גדולה עבורך, שכן איתך יש ללו שפה משותפת והוא מוצא בך עניין רב ושיחה. הוא באמת רוצה לדאוג לך תפרגני לו ותאמרי יותר מפעם אחת שאת מעריכה זאת. תאמרי לו שדווקא כי הוא אוהב אותך ודואג לך, את בטוחה שהוא לא מבין למה ביקור אצל ההורים בשבת כל כך חשוב לך, ואם הוא ידע כמה זה חשוב את בטוחה שהוא יסכים ותגיעו להבנות לטובת הזוגיות שלכם.

תזכרי תמיד שחיי נישואין, הם חיים של בניה מתמדת. בנייה היא יכולת ליצור ביחד משהו משותף תוך כדי רצון להיטב לזולת.

שתמיד תזכו להיטיב זה לזה לאהוב ולפרגן, לתת ולהתחשב האחד בשני ויהיה ביתכם בניין עדי עד.