שיש ותנור

חדשות כיפה רבני כושרות 22/11/17 10:55 ד בכסלו התשעח

שאלה

1. איך להתייחס לשיש שצמוד לכיריים? ראיתי במו עיני שניתזות עליו טיפות רותחות מהסירים - גם בשריות וגם חלביות. זה מטריף את החלק הזה של השיש? מותר להניח שם סירים חימום/מרית חמה וכדו? אם לא, מה עושים אם בטעות הניחו שם כלי חם?

2. אני משתמשת בתבנית התנור הבשרית בתור קומה שנייה לפלטה בשבת.

במוצ"ש האחרון התארחה אצלנו מישהי שרצתה לעזור, והיא לקחת את התבנית החמה עדיין והמלוכלכת מרוטב בשרי שנשפך עליה, והכניסה אותה לתא החלבי. (זו תבנית שמתלבשת על דופן התנור ולא מונחת על רשת)

גיליתי את זה כמה דקות אח"כ, כך שאין לי מושג עד כמה התבנית היתה חמה. כשנגעתי בה היא היתה חמה מאוד, אבל אפשר היה להחזיק אותה ביד.

מה עושים עם התבנית הבשרית, ומה עם התנור החלבי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. לגבי השיש - אם המציאות כפי שתארת יש להמנע מלהניח כלים על מקומות אלו בשיש. אך בדיעבד אם הניחו אינו נאסר.

אם רוצים ניתן להכשיר את השיש באמצעות עירוי מים מקומקום רותח.

2. במקרה זה התנור והתבנית אינם נאסרים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן