שירים בספירת העומר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/04/18 22:40 יז בניסן התשעח

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לשאול לגבי שמיעת שירים בספירת העומר..

האם יש בעיה הלכתית בשמיעת מוזיקה של -קודש בלבד- אשר גורמת לשמחה אמיתית וחיבור גדול בימי ספירת העומר?

אני אדם שמאוד אוהב מןזיקה ובאמת המוזיקה משמחת אותי מאוד!!

אשמח לשמוע בנוסף את הדין לגבי שלושת השבועות..

תודה רבה וחג שמח!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

המנהג להמנע ממוזיקה משמחת בימי הספירה - עד לג בעומר ובשלשת השבועות.

כמובן שמוזיקת קודש היא דבר נפלא מאד ומשמח אותנו לשמוע את המשמעות שלהם עבורך. זה לא מובן מאליו.

. ברוך ה', יש היום הרבה מאד ניגונים ושירים שקטים ועמוקים, ופוסקי ההלכה מדריכים אותונ להסתפק בהם.

טוביה

tsbias1@Gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן