שינוי שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/17 11:53 יז בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב יש לי חברה בשם יערית שעוברת טיפולי פוריות ולא מצליחה להרות , בעבר הכרתי בחורה שקראו לי יערית ושמה הוחלף לאפרת גם בגלל שלא הצליחה להרות , האם יש בעיה בשם יערית ? ואו כדאי להוסיף שם ?

תשובה

ב"ה

שלום.

השם הוא לא הבעיה.

ראה נא מה כתוב בתלמוד בבלי מסכת יבמות דף סד

"א"ר יצחק: מפני מה היו אבותינו עקורים? מפני שהקב"ה מתאוה לתפלתן של צדיקים. א"ר יצחק: למה נמשלה תפלתן של צדיקים כעתר? מה עתר זה מהפך התבואה ממקום למקום, כך תפלתן של צדיקים מהפכת מדותיו של הקדוש ברוך הוא ממדת רגזנות למדת רחמנות. "

ועל כן יש לטפל במישור הרפואי ובמישור הרוחני ע"י תפילה ומעשים טובים. שהרי במעשה אחד טוב או בתפילה אחת שיוצאת מעומק הלב ואפילו אמירת פסוק אחד עם דמעה אמיתית יכול לשנות גורל של אדם .

וכן החלטה אמיתית לעשות מעשים טובים ולחדול מעשיית מעשים עקומים ולא טובים יש בכוחה לשנות את המזל ולהפוך אותו למזל טוב ולפתוח את צינורות השפע.

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.