שינה בנים ובנות באותו בית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/07/19 01:05 כג בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני מדריך בעמותה של ילדים בעלי צרכים מיוחדים. אנחנו מארגנים שבת , ובשבת אנחנו נישן גם מדרכים מדריכות חניכים וחניכות באותו בית כולם ביחד. אבל הבנים יהיו בקומה בקומה נפרדת מהקומה של הבנות , בנוסף יש דלת שמפרידה בינינו כך שהבנים והבנות לא יתערבבו . אני רוצה לדעת האם זה מותר ? ואם אפשר אני גם אשמח למקורות.

תשובה

לשואל שלום,

קשה לי לענות על שאלה כזאת דרך האינטרנט. הדבר תלוי בעיקר באווירה ובאופי האנשים.

באנשים כשרים, שהם לא 'פרוצים', אלא יראי שמיים, אפשר להתיר כשישנים לפחות שלושה גברים שמכירים זה את זה.

(דינים אלו מפורטים בשולחן ערוך אבן העזר סימן כב ובנושאי הכלים שם | בשו"ת עשה לך רב חלק ד אות נו, חלק ו אות לא | וגם חלק ט אות כה).

אפשר להתקשר אליי ולקבל תשובה פרטנית.

הבהרה מתוך השיחה:

אוירה של בני ובנות נוער בדירה אחת בלילה, יכולה להיות מאד בעייתית מבחינה הלכתית, רוחנית וחינוכית. אפילו אם כולם "ישמרו נגיעה". לכן אם לא ישהה מבוגר שבנוכחותו האווירה תישמר, אזי יש לאסור את כל הסיטואציה הזאת. ראוי לעשות מאמץ למצוא פתרון לכולם, כך שתהא דירה אחת לבנים ודירה אחרת לבנות, ובסעודות יאכלו יחד.