שימוש בתיק טלית/תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/18 10:25 ה באדר התשעח

שאלה

שלום לכב' הרב,

2 שאלות:

1. שמעתי על הלכות שתיק התפילין נחשב תשמיש לקדושה וצריך לנהוג בו כבוד. האם הכוונה לקופסת הפלסטיק שאליה מכניסים את התפילין או לתיק הקטן שאליו מכניסים את התפילין של יד וראש המקופלים?

2. השאלת המשך שלי היא האם ניתן לשים חפץ אחר, למשל מפתחות הבית, בתוך התיק של התפילין או לחלופין בתיק הגדול יותר של הטלית?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב

האיסור הוא לעשות שימוש קבוע של חול בתיק התפילין או הטלית, זה אסור גם אם כבר אינך משתמש בהם.

אבל אם אתה לפעמים מניח מפתחות או מטבעות בכיס התפילין או בתיק הטלית - הדבר אפשרי

עיין

https://smslarav.co.il/question/58efed0f06afe00001ea330f