שימוח חולים בתשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/07/17 15:28 א באב התשעז

שאלה

שלום לרב,

יש פרויקט של שימוח חולים שקוראים לו אור מיכאל,כול ראש חודש הולכים לבית חולים באור בו אתה גר ומשמחים את החולים,עם כלי נגינה ממתקים והפתעות.

רציתי לשאול אם מותר להביא כלי נגינה בשביל לשמח את החולים

וגם לדעת אם יש הקלות בראש חודש אב לבין שאר הימים.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח גדול על מעשיכם.

נראה לי מאוד נכון ללכת לשמח חולים, ונראה לי לא נכון לעשות זאת עם כלי נגינה בפומבי.

יש דרכים מגוונות לשמח חולים - לדבר איתם, לקרוא איתם, וכדו'.

אדגיש: אם זו הייתה הדרך היחידה לשמח חולים היה נכון לעשות זאת.

אשמח אם תקראו את: http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=10550

אבל כיוון שאיני חושב שזה המצב, והיצירתיות שלכם בוודאי תמצא דרכים טובות יותר - כך צריך לעשות.

ושוב אחזק - לכו לבתי החולים, ומצאו את הדרך לעשות זאת.

כל טוב ויישר כוח