שחייה בתשעת הימים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 01/07/10 09:50 יט בתמוז התשע

שאלה

שלום,

אני שוחה קבוע בבריכה בשביל הספורט. האם מותר בתשעת הימים ללכת לשחות בשביל הספורט בלבד ולא בשביל הנאה?

תשובה

שלום
משנכנס אב ממעטים בשמחה, ולכן צריך להימנע מטיולים ובילויים שעיקרם לתענוג ושמחה. וטיול או נופש שנועדו בעיקר [לצורך לימודי או בריאותי - מותר לקיים בתשעת הימים. וכן לגבי רחצה בבריכה או בים], אם המגמה לשם בילוי - אסור, ומי שמסיבות בריאותיות הורו לו לשחות - מותר אף בתשעת הימים.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב לאיעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997