שוהם או שהם

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/07/17 19:29 כו בתמוז התשעז

שאלה

השם שהם לבת. בעזרת ה' אני צריכה ללדת בת ואנחנו מאוד אוהבים את השם שהם.

רציתי לדעת איך כותבים את השם שהם אם ו או בלי? מה ההבדל והאם זה שם טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

בשעה טובה ומוצלחת! מאחל לכם הריון בריא, לידה קלה, והחלמה מהירה לאם ולתינוקת.

את השם שהם ניתן לכתוב הן בכתיב חסר - "שהם", והן בכתיב מלא "שוהם".

יש שטענו שצריך לכתוב כפי הכתוב בתורה, חסר, אך מכיוון שאנו משתמשים בשם ללא ניקוד ויש חשש לטעות, אפשר לכתוב גם בכתיב מלא.

בדומה לשמות- נועם, נועה, מעיין וכו'.

בהצלחה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן