רוצה לקבל שבת? - דבר תורה לפרשת ראה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/08/17 19:42 כה באב התשעז

שאלה

לרפואת אילן בן חנה ומרינה בת פאולינה בתוך שאר חולי ישראל

--

"שוב דו"ח נהיגה," אמרה לילך בעצב "אנחנו חייבים להיזהר יותר. איך זה קרה?".

"זה היה אתמול בנסיעה אחרי הקניות לקראת שבת," אמר רועי, "נלחצתי שלא אגיע בזמן לשמור על יעל".

"ניסית לדבר איתו שיסלח לך הפעם בגלל זה?" שאלה לילך.

"הוא דיבר ראשון," אמר רועי. "הוא אמר – "אני מחכה פה כל היום לנהגים כמוך""

"אז מה ענית לו?".

"אמרתי לו "הגעתי הכי מהר שיכולתי..."".

--

"רְאֵה, אָנֹכִי נֹתֵן לִפְנֵיכֶם--הַיּוֹם: בְּרָכָה, וּקְלָלָה. אֶת-הַבְּרָכָה--אֲשֶׁר תִּשְׁמְעוּ, אֶל-מִצְו‍ֹת יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם, הַיּוֹם. וְהַקְּלָלָה, אִם-לֹא תִשְׁמְעוּ אֶל-מִצְו‍ֹת יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, וְסַרְתֶּם מִן-הַדֶּרֶךְ, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם: לָלֶכֶת, אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים--אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתֶּם" (דברים, פרק י"א פסוקים כ"ו – כ"ח).

בפרשה שלנו - פרשת "ראה", הקב"ה מלמד אותנו דרך ליצירת עולם נפלא בו כל יום יכול להיות מתנה!

יש רק נקודה קטנה בדרך הזאת שהיא הכרחית ואולי קצת מעצבנת לפעמים: צריך שתהיה בעולם הנפלא ההוא מערכת חוקים ומחירון ענישה שלא יהיו ניתנים להפרדה.

פקודות מעצבנות הניתנות לנו כשאנו באימונים בתור חיילים גורמות לנו עמוד במשימות שלא חשבנו שאנו יכולים לסבול. זה קורה רק בגלל שמכופפים אותנו והיינו מוכרחים לבצע.

אם פקודות אלו היו "בעירבון מוגבל" והיינו יכולים לשנות אותן – הן כבר לא היו פקודות, והיינו מפסידים את ההישגים המיוחדים שלנו.

קוראים למושג הזה – "קבלת עול". אמון מלא והתמסרות.

בדרך חיינו ראוי ללכת כפי שהודרכנו ואת המצוות ראוי לקיים כפי שהן.

אפשר לומר לעצמנו "אנחנו אפס, ולכן צריך ללכת כמו רובוטים – כי אחרת נסתכסך עם הוראות היצרן וזה לא ילך טוב. יצירתיות – רק בגנון".

אבל זה לא נכון. אנחנו לא אפס! דרך הקב"ה ומצוותיו אינן נובעות מקיפאון, חוסר יוזמה או רצון לסתום פיות. כמו כל יהודי – אנחנו שייכים וגם קצת מבינים בתחום הזה...

ההקפדה נובעת מהערכה נכונה לדרכים ולמצוות כפי שהן. בעשיית המצוות בדיוק כפי שנאמרו יש משהו שמנענע את ליבנו יותר מכול.

דווקא כשאנחנו מסכימים להתמסר – אנו מצליחים להתרומם אל מעבר לגבולות שלנו!

כל תוספת או שינוי רק גורעים, אם נתחיל ללכת רק לפי החשק והרגש - אולי בטעות נפספס את הפוטנציאל האדיר שבנו...

יש אנשים שחושבים שצריך "יום של מזל" כדי להצליח בחיים, להרוויח ברכה, חיים טובים, שפע רוחני וקירבה לאבינו שבשמים? - הדבר תלוי רק בנו!, התורה מלמדת אותנו בפרשת "ראה" שכל יום יכול להיות יום כזה – זה תלוי רק בנו!

מתי הפכנו בחיינו סימן קריאה "!" לסימן שאלה "?"?

שבת שלום ובשורות טובות!

דורון וחברים מקשיבים