ראיית מראות אסורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/05/18 16:40 יג בסיון התשעח

שאלה

שלום רב,

בעברי הייתי רואה מראות אסורים, אך אף פעם לא הוצאתי במזיד זרע לבטלה. כתוצאה מהצפייה במראות האסורים, היה לי קרי לילה וטיפות קדם שפיכה. הייתה תקופה שראיתי מראות אסורים אפילו שידעתי שזה עושה טיפות קדם שפיכה בזמן הראייה וזה עלול להיות זרע לבטלה אבל לא יכולתי לשלוט בעצמי.

א. היום אני כבר תקופה ארוכה מאחורי זה, ואני כבר לא צופה במראות אסורים. רציתי לדעת האם חטאתי בזרע לבטלה?

ב. מה התיקון הכי מתאים/ טוב עבורי?

ג. האם העובדה שאני כהן משפיעה על משהו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ברוך ד' שאתה אחרי זה,

אין אפוטרופוס לעריות - כל החיים צריך להיזהר ולהישמר.

המשך כך ועשה חיל בעזרת ד'!

א. 'טיפות קודם' הם זרע לבטלה.

ב. התיקון לכל חטא הוא תשובה: הכרה בחטא, חרטה כנה וקבלה שלמה לעתיד.

ג. העובדה שאתה כהן לא משפיעה למיטב ידיעתי.

חזק ואמץ!!!