קשר זוגי - קיום יחסים מוקדמים. המשך.

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/02/18 20:28 י באדר התשעח

שאלה

תודה רבה לכבוד הרב על התשובה המועילה.

אני השואלת לגבי הבחור שפגשתי בהידברות.

השאלה היא מה עושים הלאה?

איך אני אומרת לו את זה בלי לפגוע בו?

ודבר שני ולא פחות חשוב, האם אני צריכה לספר על כך לבעלי בעתיד? כלומר על מה שהיה ביני לבין אותו גבר שיצאתי איתו?

ושכחתי לציין לרב, את הפרט שמאד מאד חשוב - יש סיכוי שאולי הוא הכניס אותי להריון באותו ערב שהיינו ביחד. את זה נדע רק בעוד 10 ימים. השאלה היא מה עושים אם אני בהריון?

תשובה

שלום

תשוחחי עימו ואימרי את כל האמת. ושתפי בהחלטתך להפרד על מנת לחיות בטהרה ובעדינות יותר מהמצב כעת.

לגבי שאלותיך הנוספות-

א. יש לספר לבעלך לעתיד שאינך בתולה כדי שלא יהיה בזה איסור בין אדם לחבירו וגם כדי שהקידושין לא יהיו קידןשי טעות. אלא אם כן הדבר ידוע לו, כגון שהוא מודע לאופן חייך בעבר.

ב. אם את בהריון תקין, יש ללדת ואסור להפיל. ואם אכן את הרה, עלייך לשתף את הבחור, וחישבי אם תרצי להציע לו לחולל שינוי בחייכם ולהתחזק, לשמור על איסור ביאה טרם נישואין, להתחזק באמונה ומוסר תורני, ואז להתחתן ולהקים בית כשר ונאמן. אם הוא מסרב, אין להפיל. אם את במצוקה גדולה פני שוב ונתקדם, אני אעזור לך ככל יכולתי בלי נדר.

בהצלחה