קשה לי מאווד בהנחת התפילין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/06/17 07:01 ד בתמוז התשעז

שאלה

מאז גיל 13 אני בקושי מניח יש לי בעיה עם זה

מצוות תפילין חשובה ? ולתפילין של היד יצא הבית עם הקלף והקלף נפל לרצפה ומאז אני מנסה להניח בזה אבל לא מתחבר לזה כאילו ש"מונח עלי 200 טון" האם מותר להניח או שזה דורש גניזה או משהו אחר תודה לעונים

תשובה

שלום

מצוות תפילין היא חשובה ביותר, וחז"ל אמרו על זה גברים מאוד גדולים, וגם חריפים על מי שלא מניח.

את התפילין של יד כדאי מאוד להביא בהקדם לסופר סתם, שיראה שהקלף בסדר, ושזה סגור כמו שצריך.

לעניין ההנחה, אם מאוד קשה, אני מציע שתניח כל יום זמן מינימלי, כלומר אפילו רק להניח לקריאת שמע ותפילת עמידה, ואם גם זה לא אפשרי אז רק לקריאת שמע.

ושכרך מהשמים יגדל מאוד על ההתאמצות לקיים את דבר ה' למרות הקושי.

במקביל אני מציע לגשת למישהו שמכיר אותך טוב - רב ממוסד הלימודים, מהשכונה, יועץ, מדריך או משהו מעין זה, ולפתוח בפניו את הלב, ובע"ה הוא יעזור או יידע לכוון למי לגשת בשביל לעזור לנפש להתחבר למצווה החשובה הזו.

כל טוב