קרן פנסיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/01/18 22:44 ב בשבט התשעח

שאלה

לרב שלום רב!

אני צריך לפתוח ביטוח מנהלים.

ראיתי שיש מקומות שיש להם הכשר על ההשקעות שלהם מטעם הבד"ץ העדה החרדית או הרב אריה דביר.

שאלותיי הם:

1. האם פתיחת פנסיה במקום עם הכשר זו חובה או שזה רק הידור?

הרי פנסיה כשרה זה דבר חדש, מה שאומר שלכמעט כל האנשים (וכנראה שגם הרבנים) נמצאים בפנסיות ללא הכשר.

2. נראה שמסלולים הכשרים משיגים תשואות נמוכות יותר מהמסלולים הרגילים- השאלה היא עד כמה הפסד בין אדם צריך לספוג בכדי שתהיה לו פנסיה כשרה??

3. יש כיום קרן פנסיה ברירת מחדל עם דמי ניהול אפסיים, מה שהביא לי דמי ניהול נמוכים מאוד. אולם, לקרן פנסיה אין תעודת הכשר. האם עליי למשוך את הכספים מהקרן פנסיה הזאת ולהעביר אותה לקרן אחרת בעלת הכשר על אף הנזק הכלכלי הדיי גדול שכנראה ייגרם לי?

יש כאן קישור של ההכשר של בד"ץ העדה החרדית:

http://hirshovitz.com/כתבות/פנסיה-כשרה.html

תודה רבה,

תשובה

שלום

א. יש דעות באחרונים להקל בעניין ריבית ושבת במניות מועטות ובחברות בערבון מוגבל. אך לכתחילה אין לסמוך על כך אלא אם יש דוחק כלשהו ואז אפשר להקל. לכתחילה יש להשקיע במקום כשר.

ב. ההפרשים אינם כה גדולים למיטב ידיעתי וזה אינו בגדר הפסד מרובה.

ג. אם מדובר בהפסד גדול אפשר להקל.

כל טוב