קריעה בשבת?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/18 16:57 ז באדר התשעח

שאלה

שלום,

כאשר יש צורך בניגוב באמצעות נייר טואלט (שהוכן חתוך לפני כניסת שבת) בבית הכסא, כמעט תמיד, נקרע הנייר בעת הניגוב, האם אני עוברת על מלאכת קורע? האם זה חילול שבת? יש לציין שניסיתי בכל דרך להימנע מקריעה זו, אך זה מה שקורה בעת הניגוב לצערי, אני לא יודעת מה לעשות...

תודה רבה ומחילה על שאלה זו (זה מאוד חשוב לי, אני מקווה שלא חיללתי שבת).

תשובה

בסד

שלום וברכה

אין בכך כל בעיה. איסור הוא חיתוך במידה מדויקת ולוא כסתם קורע שלא בא להטיב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי