קריאה בתורה ותפילת עמידה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 16/08/07 15:25 ב באלול התשסז

שאלה

מדוע קריאת התורה בשבת היא לאחר תפילת העמידה בעוד שבימי שבתעניות ציבור ובמנחה של שבת לפני תפילת העמידה?

תשובה

קריאת התורה בשחרית היא תמיד לאחר תפילת העמידה בין בחול - בימי שני וחמישי - ובין בשבת, וזאת משום שבשחרית יש לסמוך את קריאת שמע לעמידה, ולכן קריאת התורה באה רק לאחר העמידה. טעם נוסף הוא שהתפילות תוקנו כנגד קורבנות התמיד. בשחרית לא היה דבר הקודם לתמיד של שחר, ואילו במנחה לא היה נעשה דבר לאחר תמיד של בין הערביים, ולכן אין קוראים בתורה לפני תפילת השחר, ולא אחרי תפילת המנחה.
כל טוב,
רונן לוביץ