קנית בגד בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 17/07/17 20:24 כג בתמוז התשעז

שאלה

קניתי בגד בשלושת השבועות האם מותר ללבוש אותה?

תשובה

שלום וברכה,

המנהג המקובל בימים אלו שלא לקנות בגדים חדשים, משום שבזמן לבישתו צריך לברך עליו ברכת "שהחיינו", ואין ראוי לברך ברכת "שהחיינו", בימי פורענות.

יש שהתירו לקנות בגדים חדשים בימים אלו, ולחדשם לאחר תשעה באב.

לגבי שאלתך: אם זה בגד שאת לא מברכת עליו ברכת "שהחיינו", את יכולה ללבושו מתי שאת רוצה.

אך בגד שאת מברכת עליו ברכת "שהחיינו" ויש לך צורך ללבשו בימים אלו, תוכלי לחדשו בשבתות שעד ראש חודש אב, ולברך עליו ברכת "שהחיינו".

ברכה והצלחה