קטניות לאשכנזי שהתחתן עם ספרדייה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/02/18 15:44 ה באדר התשעח

שאלה

שלום הרב, אני אשכנזי שלא אוכל קטניות בפסח שנשא מרוקאית שכן אוכלת קטניות בפסח.

שמעתי שיש רבנים (הרב רבינוביץ בינהם) שמתירים לנו כמשפחה לבחור לפי איזה מנהג נעשה.

ולכן האם מותר לנו כמשפחה לאכול קטניות בפסח?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

לענ"ד אין להקל בכך. הכל הולך לפי האיש. כל ענייני הבית הולכים לפי מנהגי האיש. כשם שילד לכהן וישראלית הוא כהן וכן לוי וישראלית מלבד היחס ליהדות שבו האמא קובעת.

ובייחוד אם בשאר הדברים היא נוהגת מהגי בני אשכנז א"כ היא קיבלה כבר מנהגי בני אשכנז עליה בנדר. על כן אין לך לאכול קטניות אמנם משום שלום בית אפשר לא לאכול קטניות ממש אבל אין צורך להקפיד על הכלים.

בברכת התורה ןהארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן