קולנוע

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 27/06/17 19:58 ג בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. האם מותר לאכול בבית קולנוע שהוא פתוח שישי שבת, אבל המוצרים שלו כשרים?

2. האם מותר לאכול מוצר מסוים שכתוב "אבקת חלב נוכרי , בהשגחת הרבנות ברלין(או ארץ אחרת)"?

3.

תשובה

שלום וברכה,

1. שאלתך היא כללית - האם מותר לקנות מוצרים כשרים סגורים בלבד(!) במקומות שמחללים שבת?

תשובה: ברוח ההלכה, קיימת הדרכה לא לחזק עוברי עבירה, ולכן ראוי להימנע מלקנות בכל חנות שמבזה את מועדי ישראל בין מוצרי מזון בין רהיטים וכו'. אך, במקום הצורך או בהפסד מרובה ניתן לקנות.

2. דין אבקת חלב נוכרי נמצא במחלוקת הפוסקים האם חל עליו איסור 'חלב שנחלב ע"י גוי ללא השגחת יהודי'. רבו המתירים בנושא כיוון שלשיטתם אבקת החלב אינה בכלל הגזרה, ועוד אין חשש שיערבבו חלב בהמה טמאה באבקת חלב, ובנוסף מסתמכים על האגרות משה שהעלה צד להקל אפילו בחלב ניגר במדינות שיש פיקוח ממשלתי על הפקת מוצרי חלב.

לכן, למקילים יש על מה לסמוך ללא חשש, ולמחמירים תבוא ברכה.

לכן הרבנות הראשית נותנת כשרות על מוצרי אבקת חלב, ומדגישה שזה לאוכלי אבקת חלב נוכרי. ויש לסמוך על פיקוח הרבנות הראשית שבודקת את טיב הכשרות בחו"ל.