קדושה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/01/18 10:49 ה בשבט התשעח

שאלה

שבוע טוב,

רציתי לשאול, בברכת קדושה, מתי משתחווים? מתי משתחווים שמאלה ימינה וקדימה, ובכללי מה הסדר של הדברים שאנו אמורים לעשות?

וממש לפני תפילת שמונה עשרה, אם אני מתפלל במקום מסויים, ואני רוצה ללכת להתפלל עמידה במקום אחר, עד איזה מרחק אני יכול ללכת?

תודה

תשובה

שלום

המנהג שאני מכיר הוא שכאשר מגיעים ל'וקרא זה אל זה ואמר', ב'זה' הראשון עושים קידה שמאלה,בשני ימינה, וב'ואמר' קדימה.

ב'קדוש קדוש קדוש' נוהגים להגביה את הגוף (על ידי הרמת העקבים) בכל 'קדוש'. כתוב בשל"ה הקדוש שגם ב'ברוך' וב'ימלוך' יעשה כן (כנראה הכוונה לתחילת המשפט.

ייתכן ויש מנהגים נוספים.

לפני תחילת תפילת עמידה אפשר ללכת למקום שבו רוצים להתפלל עמידה בלי הגבלה (כל עוד זה כמובן לא יוצר הפסק בין 'גאל ישראל' לבין שמונה עשרה).

כל טוב