צניעות בלילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/07/17 20:50 יד בתמוז התשעז

שאלה

שלום הרב

שאלה שמציקה לי כמה זמן. כעת, בקיץ, בלילה כשאני הולך לישון, הרבה פעמים מאוד חם לי, גם אם התקלחתי לפני כן וגם אם אני מתחת למזגן, אני מזיע (לפחות בהתחלה), ואני רוצה להוריד את הבגדים כדי להתאוורר.אבל אני יודע שאז מצד צניעות אני אצטרך לשים עלי את הסדין/שמיכה ויוצא שלא הועלתי במיוחד. למה אי אפשר לישון בלי בגדים, גולא מתחת לשמיכה, נניח אפילו כשאני לבד? אני מבין את הקטע של צניעות ומלוא כל הארץ כבודו אבל פה אני רוצה להיות בלי בגדים לא בקטע של חוסר צניעות וזה אלא פשוט כדי לישון טוב?

תשובה

שלום

בדיוק כפי שרמזת בדבריך, האדם לא נמצא לבדו בעולם, והוא תמיד לפני בוראו, ומעלת האדם שלו לא זזה ממנו לרגע, ולכן הוא צריך להישאר נאמן לעולמו הערכי והרוחני כל הזמן. בדיוק כפי שמן הסתם ברור לך, שאין מקום שהאדם נמצא לבדו במטבח, לאכול בחזירות ובבולמוס רק כי הוא לבד וככה מתאים לו יותר עכשיו.

נראה לי שאפשר למצוא פתרונות כמו מאוורר ישיר עליך או לקרר את החדר לפני שאתה מגיע אליו.

כל טוב