צדקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/18 21:17 י באייר התשעח

שאלה

שלום וברכה.

אני רוצה לשאול בנושא מעשרות.

כמה אחוז צריך לתת ולמי בדיוק העדיפות.

והאם זה רק בצורה דל כסף או גם אפשרח בקניית חפצים.

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מנהג מקובל להפריש עשרה אחוז מההכנסה.

הכי נכון להעניק את הכסף ללומדי תורה עניים.

אפשר רק ללומדי תורה או רק לעניים.

אפשר חלק לאלה ולאלה.

אפשר למפעלי חסד שונים שתומכים באוכלוסיות חלשות.

הנתינה יכולה להיעשות בכל דרך: בכסף, בחפצים (כמו סלי מזון למשפחות נזקקות)

אפשר גם לתרום 'שעות עבודה' לסייע בפועל לאוכלוסיות חלשות.

כמו לתת שעורים פרטיים לילדים שאין להוריהם אפשרות לשלם למורה פרטי.

חשוב לזכור: הקב"ה מפרנס את כלל ישראל - חלק זוכים ליותר מדי, אחרים מקבלים מעט מדי.

אם זכינו להיות מאלה שיכולים לתת לאחרים - נודה לקב"ה וניתן בשמחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן