צדקה וגאולה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/12/17 08:24 כה בכסלו התשעח

שאלה

שלום הרב

לאחרונה נושא הצדקה מעניין אותי מאוד. ראיתי שכתוב בגמרא גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה. רציתי לשאול מה הקשר הישיר בין צדקה וגאולה? מה המצוות הצדקה מביא לקירוב הגאולה?והאם הגאולה תלויה בקיום מצווה זו? אשמח להפניה למקורות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הטוב ביותר הוא לקרוא את ישעיהו פרק א.

שם הוא מלמד על התשתית היסודית שנדרשת כדי שתהיה גאולה - ריבונו של גואל את עמו כאשר ישנה תשתית חברתית ראויה.

ישעיהו מדבר ראשית על ה״משפט״ וה״צדקה״ (במובן של צדק), וקובע כי ״ציון במשפט תיפדה ושביה בצדקה״, לאמור: תנאי לכך שציון תיפדה הוא שהחברה תהיה חברת צדק ומשפט.

ברם, מהקשר הנבואה כולה, וכן במקומות אחרים בספר ישעיהו, אנו רואים כי מדובר ביחס ראוי ליתום ולאלמנה, ושם אנו עוברים גם לשפת החמלה והאנושיות, הסולידריות והצדקה.

זה הבסיס לגאולה.

כל טוב ויישר כוח על הבירור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן