פסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/03/18 21:48 ח בניסן התשעח

שאלה

שלום אבקש לשאול אם עלי להחליף את כלי פסח בשל אחת הסיבות הבאות.

1. לפני שנתיים היה מתקן ייבוש כלים חדש מעל כיור בשרי שמתחתיו מגש. לא הבנתי שהמגש נשלף ולכן לא הוצאתי וניקיתי אך על המתקן עצמו ניקיתי גם עם חומרים חריפים וגם מים רותחים ואלו נםלו על המגש. לאחר הפסח ראיתי לכלוך לא מוגדר על המגש. בכלל ספק אם השתמשתי בו בפסח.

2. שנה שעברה ראתי לכלוך על ברז נשלף בחלק המוסתר שנראה רק בשליפה...ועלה לי חשש שאולי שכחתי לנקות.

3. במוצאי פסח שעבר ראיתי בתוך ספר ספריה חמץ כמו חתיכת ופל ונזכרתי שבמהלך הפסח שקראתי בספר נפל משהו מתוכו והערתי מעלי..האם עלי לחשוש שממני נפל הלכלוך לאחד הכלים?

תודה ופסח כשר

תשובה

שלום וברכה

א. אין חובה להחליף את המגש, כי יש כאן הרבה מאוד ספקות, ובכלל לא ברור למה בכלל עלולה להיות בעיה.

ב. כנ"ל. גם אם הלכלוך הזה היה חמץ – הוא לא אוסר את הברז הנשלף.

ג. אין סיבה לחשוש שנפל לאחד הכלים, שהלוא אם רואים אותו – אז מבערים, ואם לא רואים – אז הוא לא קיים שם, שכן מדובר בדבר בולט.

כל טוב ושמחה